Warning: Creating default object from empty value in /var/www/bonnietroigaard.dk/public_html/wp-content/plugins/landing-pages/classes/class.post-type.landing-page.php on line 505
Du har måske hørt om begrebet social proof. Og du har formentlig også styr på, at e-mailmarkedsføring som marketing- og salgskanal kan være utrolig effektiv.
Men har du nogensinde hørt om social e-mail?
Nej vel.
Det havde jeg heller ikke indtil for nylig, hvor jeg faldt over dette blogindlæg fra Kissmetrics Blog. Ifølge indlæggets ophavsmand, Daniel Kohn, handler social e-mail om at kombinere e-mailens styrke med psykologien bag social proof.
Og det giver egentlig ret god mening.
Inden jeg uddyber, hvordan du producerer social e-mail ved at bruge social proof i din e-mailmarkedsføring, vil jeg kort opsummere marketingværktøjet social proof.
Social proof – helt kort
Du har helt sikkert stået i den her situation.
Du skal ud at spise med din kæreste, og I vil gerne prøve en ny restaurant. Du googler og finder frem til et spisested, hvor menukortet ser lækkert ud. Inden du bestiller bord, så læser du lige et par anmeldelser fra andre gæster om deres oplevelse. Eller du spørger nogle venner til råds. Oftest vil du lade deres ord være tungen på vægtskålen for, om du bestiller bord på den restaurant eller ej.
Det er et eksempel på social proof.
Som menneske stoler vi (i udgangspunktet) på andre mennesker. Vi bliver derfor påvirket af, hvad andre mennesker gør eller siger.
Social proof er altså en stærk psykologisk trigger. Det ”sociale bevis” kan overtale os, påvirke vores følelser og i sidste ende påvirke vores adfærd.
Typer af social proof
Nu er kundeanmeldelser og vurderinger fra eksempelvis Trustpilot, Tripadvisor og andre reviewtjenester kun én type af social proof.
Andre typer af social proof er for eksempel:
- Anbefalinger eller tests fra troværdige eksperter, bloggere, influencers eller magasiner.
- Mange som godt kan lide produktet. Fx Gør som 8500 andre.
- Kundecases eller kundeudtalelser, hvor kunder fortæller, hvor tilfredse de er med et produkt eller en service.
- Anbefalinger fra nogen vi kender. Det er den form for social proof, vi stoler allermest på.
For virksomheder er social proof altså vigtigt at arbejde med, fordi det som salgsværktøj kan have stor indflydelse på dine kunders købsbeslutning.
5 idéer til hvordan du bruger social proof i din e-mailmarkedsføring
Som jeg slog fast i indledningen, så handler social e-mail om at kombinere e-mailens styrke med psykologien bag social proof.
Der er ikke nogen færdig opskrift på, hvilke social proof-teknikker, der er mest effektive i forhold til din specifikke liste af abonnenter og kampagner.
Du bør derfor teste en masse forskellige teknikker af for at finde frem til, hvad der virker i din forretning. Her er 5 idéer til social e-mail, som du kan prøve af i dine egne e-mailkampagner.
#1 Del dine tal
Du har helt sikkert en masse tal og data, som du kan grave frem fra dine systemer og fremhæve i dine mails.
Har du fx 26.452 abonnenter, så nævn det. Bliver 82% af dine førstegangskøbere til trofaste kunder, så lav en overskrift med det. Har du 45.332 brugere af din service eller har 436 allerede købt dit produkt, så fremhæv det.
Vi mennesker vil helst ikke føle, at vi går glip af noget. Og når så mange andre allerede har købt, abonnerer på noget osv., så må det da være godt.
#2 Kundeudtalelser
I mails, hvor du giver den fuld skrald med salg, kan du gøre kundeudtalelser til en del af mailen. Udtalelser hvor det er tydeligt, at dit produkt eller din ydelse har givet din kunde succes.
For nylig modtog jeg en mail, hvor det var gjort på fornem vis. En e-mailmarkedsfører, lad os kalde hende Tanja, havde kørt en e-mailkampagne og solgt et online produkt. Tanja havde desuden oprettet en Facebookgruppe og inviteret kunderne derind.
Mange kunder havde her udtalt sig om deres tilfredshed med produktet. De kundeudtalelser brugte Tanja i sin næste e-mailkampagne til at overbevise sine andre abonnenter om, at man får succes i sin e-mailmarkedsføring, når man bruger hendes produkt.
Hvis du bruger kundeudtalelser eller kundecases, så husk også at vise et billede af den person, som udtaler sig. Det styrker troværdigheden og så hjælper det ifølge denne artikel læseren med bedre at kunne huske udtalelsen eller casen.
#3 Anbefalinger fra influencers
Er du aktiv på sociale medier, så har du formentlig oplevet, at der findes en masse influencers, dvs. indflydelsesrige personer, som kan påvirke bestemte målgrupper. Som forbruger har vi (ofte) tillid til de influencers, vi vælger at følge på sociale medier.
Jeg følger eksempelvis Thomas Bigum, der er SoMe-ekspert. Hvis han anbefaler et stykke indhold, så stoler jeg på, at det indhold er godt. Jeg har nemlig tillid til, at han kun anbefaler noget, som han 100% kan stå inde for.
Måske har din virksomhed et fortløbende samarbejde med en influencer. Eller måske er du i den situation, at en influencer anbefaler dit produkt eller service af ren og skær lyst. Uanset hvad så brug anbefalingen i din næste e-mailkampagne.
#4 Brug namedropping i emnelinjen
Det kan være effektivt allerede i emnelinjen at nævne kendte og respekterede personer eller brands som er kunde hos dig. Namedropping kan vække din modtagers nysgerrighed og dermed få ham til at åbne mailen.
I en social proof-kontekst er det en blåstempling af dit produkt eller din service, at den pågældende kendte person eller brand har valgt dig som leverandør. Dine kunders anseelse kan altså smitte af på dig, og give andre lyst til også at vælge dig som leverandør.
#5 Er du blevet anerkendt med en pris?
Har din virksomhed vundet en pris, eller er den blevet kåret til bedst i test, så fortæl om det i dine e-mails. At vinde priser eller blive kåret som testvinder er et skulderklap og en anerkendelse af det, du laver.
Det kan også veje tungt, når potentielle kunder sammenligner dine produkter med konkurrenternes i deres undersøgelsesfase.
Som du (forhåbentlig) kan udlede af ovenstående, er teknikkerne ret enkle at gå til, så du nemt kan udvikle dine egne social e-mails.
Ved at bruge social proof i dine e-mailkampagner, får du nemmere ved at overbevise potentielle kunder om, at de roligt kan have tillid til dig og investere i dine produkter eller ydelser.
I sidste ende handler det om, at du skal konvertere interessen i dit brand, dine produkter eller ydelser om til flere kunder.