Brug disse psykologiske triggers og få publikum i din hule hånd


Warning: Creating default object from empty value in /var/www/bonnietroigaard.dk/public_html/wp-content/plugins/landing-pages/classes/class.post-type.landing-page.php on line 505
Brug disse psykologiske triggers og få publikum i din hule hånd content marketing e-mailmarkedsføring

Billede: Gratisography.com

Du producerer indhold på livet løs. Men statistikken afslører, at det ikke rigtig fanger dit publikums opmærksomhed og ikke giver de resultater, du arbejder så hårdt for at opnå.

Det kan også være svært konstant at ryste fængende indhold ud af ærmet, der får dit publikum til at handle, som du ønsker.

Heldigvis findes der nogle psykologiske triggers, som kan hjælpe dig med få dit indhold ud over rampen og påvirke publikum til at foretage bestemte handlinger, der gavner din forretning.

Trigger #1 – Knaphed

Ved tegn på knaphed bliver tingene mere værdifulde. Der er ikke noget værre end følelsen af, at man er ved at gå glip af noget, som taler ind i et oplevet behov. Når du først får knapheds-barometeret til at lyse rødt, så trigger det din modtager til at komme ud af starthullet, så det du sælger ikke forsvinder lige foran næsen på hende. Det er altså et trick, hvor frygten for knaphed kan hjælpe dig til at sælge mere.

Eksempel på brug af triggeren

Jeg har ofte set denne psykologiske trigger i brug, når der skal sælges pladser til et arrangement eller et kursus.

For nylig så jeg den brugt sådan her:

Tager du en plads i KBH, kan du nå at skabe resultater før, der går sommerferie i den.

Men der er kun 3 tilbage.

Og vi bliver ikke flere end 12.

Sådan er det.

Trigger #2 – Ønsket om at høre til

Alle har et inderligt ønske om at høre til. Både i familien, i en gruppe af venner og visse sociale kredse. Ønsket om at være del af et fællesskab er også det, som gør sociale medier så populære, da de opfylder dette helt basale behov. Du kan tale til behovet ved at være imødekommende og invitere folk indenfor i det fællesskab, du driver.

Eksempel på brug af triggeren

Det er oplagt at bruge denne psykologiske trigger, når du skal bruge et socialt bevis. Du inviterer besøgende indenfor og spiller på, at når mange andre har gjort noget, så er det fordi, det er rigtig godt. Dermed kan du demonstrere, at du eksempelvis allerede har kunder i butikken eller mange abonnenter på dit nyhedsbrev.

Jeg har fx set den brugt sådan her:
”Gør som over 8000 andre. Tilmeld dig Danmarks måske mest populære nyhedsbrev om e-mailmarkedsføring.”

Trigger #3 – Frygt

Frygt er en af de stærkeste psykologiske triggers, du kan give dig i kast med. Når du arbejder på at ramme frygten, så skal du italesætte noget, som din modtager helst vil undgå.

Hvad sker der, hvis ikke….

Du kan bruge frygt i forskellige sammenhænge og fx give en oplevelse af knaphed eller frygten for at løbe en stor risiko. Når du først har plantet frygten for noget i din modtagers underbevidsthed, så skal du selvfølgelig også komme med løsningen på, hvordan vedkommende undgår at havne i den frygtede situation, du henviser til.

Eksempel på brug af triggeren

Du kan arbejde med frygten i mange af dine tekster. Fx i dine nyhedsbreve, blogindlæg eller titler til freebies:

  • De 3 værste fejl du kan begå, når du…
  • Sådan undgår du at se dum ud, når du…
  • 10 ting du aldrig må sige/gøre, når…
  • De 5 dødssynder du aldrig må begå, når…

Trigger #4 – Giv noget væk

Jeg gætter på, at jeg ikke er den eneste af os to, der har givet min e-mail væk for at få en freebie som fx en e-bog, en minirapport, en guide, et gavekort osv.? En freebie er en slags godbid, som giver en potentiel kunde en god oplevelse og etablerer en relation. Du giver først noget af værdi og ofte vil dine potentielle kunder føle sig mere tilbøjelige til at give noget retur.

Inden for online markedsføring og psykologiske triggers er freebies need to have og ikke nice to have. Når du forærer noget væk og får en e-mail som betaling, forkorter du den tid, der normalt går fra besøgende rammer dit website, til de bliver kunder i din butik. Faktisk er abonnenter hele 9 gange mere tilbøjelige til at blive kunder end ikke-abonnenter. BUM.

Eksempel på brug af triggeren

Surfer du lidt rundt på nettet og eksempelvis besøger vidensvirksomheder, der gør sig i online markedsføring (tænker vi deler den fælles interesse, siden du læser med her på bloggen :), så finder du mange gode eksempler med titler på eksempelvis e-bøger, som du kan lade dig inspirere af.

Interesserer du dig for kommunikation, er du formentlig faldet over Bro Kommunikations e-bøger. Her får du hele 6 styks i bytte for din e-mail. Jeg kan i hvert fald anbefale at abonnere på deres blogindlæg.

Blogger og social media-specialisten Thomas Bigum er også meget dygtig til at dele ud af sin viden og derigennem etablere relationer til potentielle kunder i sin kursusvirksomhed Bigum&Co.

Lige nu kan du på thomasbigum.dk få fingre i hans seneste e-bog om Facebook med titlen ”Derfor vender dine fans aldrig tilbage – De 7 største dødssynder i håndteringen af Facebook”

P.s.

Når du arbejder med psykologiske triggers og online markedsføring i det hele taget, skal du helt overordnet have for øje, at din modtager ikke tænder på dit produkt men i stedet på det, som dit produkt kan gøre for vedkommende.

Hvordan kan det, du sælger, gøre din modtagers arbejdsliv, økonomi og privatliv nemmere, bedre og rigere?

Jeg vil løbende opdatere listen med psykologiske triggers. Har du selv et godt eksempel på en trigger, så kommentér endelig i kommentarfeltet, eller skriv en mail på Bonnietroigaard@gmail.com. Jeg vil blive stjerneglad for at høre fra dig!

Leave a Comment.